facebook-logo.jpgСамо преди няколко години, когато общуването в социалните мрежи не беше толкова популярно, мнозина от нас си задаваха въпроса: струва ли си да се завързват виртуални познанства и приятелства. Ще ни бъдат ли от полза, ще ни обогатят ли с нещо? А може би виртуалното общуване е доста опасно? Днес почти всеки трети жител на планетата има акаунт в тези пространства и армия от виртуални приятели.

Далеч не всички обаче могат да се похвалят с ефективност в този тип общуване. Някои избират не точно мрежата, която им е нужна, а в старата стоят по навик, други ги мързи да изучат подробно интерфейса, за да могат да се възползват от всичките възможности, трети общуват повърхностно просто от скука, а четвърти нямат доверие в този тип комуникация. В резултат времето, прекарано пред монитора, е напразно. Затова днес ще ви дам някои съвети, за това, как да направите престоят си във фейсбук пълноценен, пък и да го използвате успешно.

Във фейсбук можете да намерите нови приятели, да общувате с маса интересни и интелигентни хора, можете просто да поспорите в коментарите с експерти в дадена област, да общувате с познатите си в личните съобщения.

Можете да упражнявате езиковите си познания, като общувате с чужденци.

Да се реализирате в сферата на творчеството като показвате свои работи, без значение в коя област, като получавате оценки във вид на лайкове, да намерите единомишленици, да представите своите идеи.

Много е важно да се регистрирате под истинското си име – освен че това буди доверие, само така вие ще можете да намерите стари познати, с които сте изгубили контакт през годините, а и те вас.

Много е важно да бъдете вежливи. Грубите коментари и неуважително поведение не само че няма да ви помогнат, но и биха ви създали една недобра репутация. Опитвайте се да бъдете интересни и полезни на другите с нещата, които публикувате. Не им се натрапвайте постоянно, нито пък ги заливайте със собствените си негативни емоции и настроения.

Между другото тези правила важат не само в интернет пространството, но и в живота. Дори там – повече. 🙂

 

Google+ Comments