book-gift-wrap1Разбира се, че има такъв! Има подаръци, които са винаги добра идея и никога няма да се изтъркат или да излязат от мода. Може аз да съм пристрастна по въпроса, може да имам прекалено утопична представа за хората и техните навици, не знам. На практика не е и от особено значение причината, а фактът, че според мен винаги за всеки човек и при всеки повод КНИГАТА би могла да бъде перфектният подарък.

Можете да купите бебешки албум или книга за храненето и отглеждането на деца, ако имате бременна приятелка например. Можете да купите красив, богато илюстрован и луксозен албум на някой близък приятел в зависимост от интересите му – природа, култура, изкуство, дизайн, фотография, технологии, коли, архитектура, храна, спорт и т.н.

Ако не желаете албум, винаги можете да купите книга съгласно личността на човека, за когото избирате подарък. Всеки си има любим жанр и всеки си има предпочитания, което значително би могло да улесни избора ви. Изберете си жанр, заглавие, автор или поредица. Ако не можете да се спрете на нещо конкретно, консултирайте се с приятел, с Интернет или със служителите в някоя книжарница. Вече можете да намерите мнение буквално за всяка книга, ако не на български, то поне на английски език и по този начин да се възползвате от чуждия опит. Да не забравяме освен това, че книгата остава занапред, можеш да я разлистиш по всяко време. Можеш също така да напишеш лично послание на титулната й страница, да я персонализираш с уникален екслибрис, да я подвържеш ръчно и т.н.

Наречете ме мечтателка, но аз вярвам в бъдещето на книгите и мисля, че ако по-често си подаряваме книги един на друг (и ги четем, разбира се) и нас самите ще ни очаква едно по-добро бъдеще.

Google+ Comments