glassesОчилата са “аксесоарът”, който променя визията на хората най-силно. Поне според мен е така. Сложете едни очила и лицето ви веднага се променя. Придобивате съвсем различно излъчване.

По мое мнение очилата тип с диоптър създават илюзията, че човекът, който ги носи, е по-интелигентен и умен. Дали е така? Едва ли, но не съм и сигурна откъде идва това впечатление. Може би защото сме свикнали да виждаме учителите си още от ранна възраст с очила на главата, а след това професорите в университета. Или защото като бяхме малки, баба и дядо винаги носеха очила, а баба и дядо ни се струваха толкова умно тогава…

Причината може би не е важна. Ето го другият полюс обаче – хипстърските и подобен стил очила. Те те карат да изглеждаш по-модерен и някак си по-свеж. Големите слънчеви очила, които носят момичетата лятото, понякога създават впечатлението, че девойките са по-надути и префърцунени и т.н.

Предполагам схванахте за какво става въпрос. Очилата променят визията ни, при това много. Затова трябва да ги подбираме много внимателно и старателно, за да не правим впечатление, каквато не желаем.

Google+ Comments