hobbyСред приятелите, които си избираме и създаваме има и такива, които сме открили чрез нашето любимо занимание или така нареченото хоби. Така например аз се сприятелих с една жена покрай гоблените. Тъй като съм голяма почитателка на бродериите и плетивата като цяло.

Историята за това сприятеляване е много интересна. Тя беше продавачка в един магазин за гоблени, конци, прежди, копчета и т.н. Понеже обичам да разглеждам такива неща аз често се отбивах през нея. Така постепенно една на друга си разказвахме кои гоблени имаме, кои сме ушили, кои искаме да ушием и неусетно общите ни интереси се превърнаха в приятелство. Започнахме да излизаме заедно, да си ходим на гости, да си помагаме една друга.

Междувременно пък, открихме още една обща тема – цветята. То тази тема явно е любима на всички жени и ние не останахме по назад :). Със сигурност и при мъжете има подобни запознанства и приятелства, като при тях обичайните за това теми са футбол, лов, риболов, коли и други типично мъжки занимания.

В това приятелство няма нищо лошо, дори може да се каже, че понякога е по-силно от друг тип взаимоотношения. Сега, когато искам да си купя някой нов гоблен, само вдигам слушалката и моята приятелка ще ми го запази, което за мен е голямо улеснение. А Вие имали ли сте подобни случки?

Rate this post

Google+ Comments

One thought on “Приятели по хоби”

  1. аз дори мисля, че с повечето ни близки приятели споделяме общо хоби, все пак нали общите интереси ни свързват, а в забързаното ежедневие, ако практикуваме хобито си просто с познати, няма да ни остава време да се видим с най-близките 🙂

Leave a Reply