hobbyСред приятелите, които си избираме и създаваме има и такива, които сме открили чрез нашето любимо занимание или така нареченото хоби. Така например аз се сприятелих с една жена покрай гоблените. Тъй като съм голяма почитателка на бродериите и плетивата като цяло.

Историята за това сприятеляване е много интересна. Тя беше продавачка в един магазин за гоблени, конци, прежди, копчета и т.н. Понеже обичам да разглеждам такива неща аз често се отбивах през нея. Така постепенно една на друга си разказвахме кои гоблени имаме, кои сме ушили, кои искаме да ушием и неусетно общите ни интереси се превърнаха в приятелство. Започнахме да излизаме заедно, да си ходим на гости, да си помагаме една друга.

Междувременно пък, открихме още една обща тема – цветята. То тази тема явно е любима на всички жени и ние не останахме по назад :). Със сигурност и при мъжете има подобни запознанства и приятелства, като при тях обичайните за това теми са футбол, лов, риболов, коли и други типично мъжки занимания.

В това приятелство няма нищо лошо, дори може да се каже, че понякога е по-силно от друг тип взаимоотношения. Сега, когато искам да си купя някой нов гоблен, само вдигам слушалката и моята приятелка ще ми го запази, което за мен е голямо улеснение. А Вие имали ли сте подобни случки?

Google+ Comments