Миналият уикенд се събрахме вкъщи петима приятели за филмова вечер – аз, Георги, Мария, Гери и Митко. Решихме да си организираме маратон „Властелинът на пръстените“ и да видим колко от нас ще успеят да изгледат трите филма един след друг и кой няма да издържи и по някое време ще заспи.

Истината е, че с приятелите ми от дълго време искахме да си направим филмов маратон на тема Толкин, но все не можехме да уцелим перфектния тайминг. Този уикенд не бил удобен за Георги, защото имал работа, другият уикенд не бил удобен за Мария, понеже щяла да ходи на планина, Гери пък все я ангажират родителите й и т.н. Отне ни буквално четири месеца, докато изберем конкретна дата.

Аз се нагърбих с удоволствието да съм домакиня на събитието. Имам хубав телевизор, който е 32 инча, и удобен диван, на който лесно се събират пет души.

Купих от магазина различни напитки, взех и традиционните пакети с чипс, ядки и пуканки. Тъкмо се бях запътила към касата, когато минах покрай хладилната витрина в супермаркета. В този момент ме осени гениална идея! Да взема и бланширани картофки, които да приготвим във фритюрника. Защо пък не, кой не обича пържени картофки? Избрах пакет с марка McCain Foods Limited. Не ми бяха познати, но рискувах и ги купих.

Малко след като се прибрах у дома, приятелите ми един по един започнаха да пристигат и да ми помагат в приготовленията. Георги се зае с картофките и когато видя какви съм купила, погледна към мен одобрително и ми вдигна палец. Каза, че това били най-вкусните картофи на пазара. Произвеждали се в Канада и се предлагали в целия свят. Докато учил един семестър в Лондон в трети курс в университета, редовно си купувал от картофените специалитети на McCain. Толкова добре ги познавал на вкус, че бил убеден, че е ял същите и в един английски ресторант. Когато се върнал в България, забелязал, че се предлагат и в родните ни магазини и специално се поинтересувал кой ги представлява. Това била фирма Вивекта БГ, която внасяла у нас и много други видове замразени храни.

Засмях се на Жорката. Как може дори да му хрумне да проверява такова нещо? Вярно е, че картофките наистина бяха много вкусни, но не бих се запитала кой ги дистрибутира. Но приятелят ми е такъв, влезе ли му нещо в главата и край.

Между другото именно той е единственият, който оцеля по време на трите филма от „Властелинът на пръстените“. Аз се предадох по средата на втория, Мими малко след мен, а Митко заспа в първия час на „Завръщането на краля“. Гери стоически издържа почти до финала, но очите й се затвориха, докато Сам носеше Фродо на раменете си. Георги единствен не откъсваше очи от екрана дори докато ядеше от любимите си картофи. Такъв фен е, че се чудя как още не е проговорил елфски…

Google+ Comments