Темата с абитуриентските балове – доста оспорвана и провокативна. Поне през последните години е такава. За мен това е за съжаление, защото се осквернява един мил спомен и нормален момент от завършване на средното образование.

До преди пандемията бяха на мода рокли за празненството до дипломирането, които са за хиляди левове. Майки и дъщери се показваха в медийното пространство и разказваха колко е хубаво да се чувстваш като принцеса. Тежки гримове, пера и камъни – отвсякъде се нос кич.

Тази година обаче ми направи впечатление, че подобен тип завършващи имаше прекалено малко. Дори и в никое предаване не бе поканена някоя атрактивна абитуриентка. Даже в ежегодната класация на dir.bg за Най-красива абитуриентка, наистина спечели супер чаровно момиче, естествено и нежно. Може да я видите в сайта им.

С този текст се обръщам към всички бъдещи и настоящи завършващи дами. Помнете, че атрактивната ви визия е само за ден. По-важно е бъдещето ви напред. Бъдете бляскави в деня на бала си, но запазете и тази невинна, по младежки красиви и амбициозна искра. Не бързайте за света на големите и за това да бъдете харесвани на всяка цена.

От опит споделям, че всички тези изводи ги откриваш малко по-късно в живота си, но важното е да достигнеш до тях. Пожелавам ви да сте по-мъдри и осъзнати. Бъдете себе си, а не копирайте популярните.

Google+ Comments