Както неведнъж сме казвали, близките ни хора първи научават за нашите хубави и лоши моменти и винаги са до нас, готови да споделят нашите емоции.

Понякога обаче по начина, по който реагират, те издават своите мисли и чувства още преди да са чули историята докрай. Как мислите, дали това е нормално ? Според мен този въпрос е малко спорен, защото от една страна е нормално да реагират според техните си възгледи, но от друга страна тази тяхна реакция е много показателна за загрижеността им към нас.

friends

Случвало се е, когато кажа на някого за проблем, който имам, да реагира първосигнално така, че се усеща неговия негативизъм към това, което съм направила. В такъв случай аз се чувствам некомфортно, въпреки че от тяхна страна това е нормална реакция. Въпреки това винаги след това са ми помагали безрезервно, за което съм им благодарна. Все пак не можем да контролираме нашите реакции при положение, че ни съобщават нещо изненадващо и такова, което най-малко сме очаквали.

Има случаи, в които след като споделиш нещо на приятеля до себе си, той да се отдръпне от теб и да те приема по различен начин, заради това което си му казал. Може би това е по-странното, все пак нали затова сме приятели за да се подкрепяме и помагаме, независимо от това какво ни се случва и в каква ситуация сме изпаднали.

В крайна сметка едно е сигурно, моментната реакция на човека отсреща до голяма степен издава мнението му по въпроса.

Google+ Comments