poznatiОбикновено с наименованието „познати” наричаме хората, с които нямаме толкова близки взаимоотношения или казано иначе сме на „здравей и здрасти”. Често обаче се случва именно тези хора да се окажат онези, които ще ти помогнат в труден момент или ще ти дадат мъдър съвет.

Аз например веднъж имах случка, в която имах нужда от помощ за да реша проблем. Естествено първо се сетих за най-близките ми приятелки, които да се отзоват и да ми помогнат. Отворих си телефонния указател и започнах по ред на номерата да звъня. Какво мислите, че се оказа? Едната била на работа, другата току що седнала на фризьорския стол, третата не вдигаше и останах самичка в този момент.

Когато вече се бях отчаяла, за моя изненада мина една позната, с която се знаем само по физиономия и се поздравяваме по-скоро от куртоазия и ме попита дали нямам проблем. Бях толкова учудена на нейната реакция, че чак незнаех какво да кажа. Споделих й своя проблем и тя ми помогна за да се справя с него. Трябва да Ви призная, че няма такова чувство, когато ти помогне човек, който най-малко очакваш.

След известно време телефона ми прегря от звънене, защото приятелките ми са се освободили и бяха готови да ми помогнат, но вече се бях справила. Не им се сърдя за това, защото все пак не винаги сме свободни да се отдадем на близките ни приятели.

От тогава насам с този човек, който ми помогна станахме много добри приятелки и сега си споделяме много неща. Аз никога няма да забравя жеста, който тя направи за мен и когато й се налага ще й го върна.

Google+ Comments