woman-sharing-news-in-officeКои хора наричаме приятели? Онези, с които прекарваме повече време, или онези, с които макар да не се виждаме често, поддържаме  редовно контакт.

Според мен приятелите са хората, на които можеш да разчиташ. И тъкмо това се случва всеки ден, в работата в екип в офиса. Хората, които работят в частния сектор обикновено прекарват по 8 часа на ден 5 дни в седмицата с едни и същи колеги около себе си. Работейки, те често обядват заедно, контактуват по проекти, смеят се на общи шеги, имат дори свой вътрешен, така наречен “заводски” хумор. На тези хора имате доверие за задачите си всеки ден. Те ви подкрепят пред клиентите, помагат ви с работата си. Ако не ги наричахте колеги, със сигурност щяхте да ги наричате приятели.

Напоследък много популярни станаха тийм концепциите за работа без дрехи. Всичко започна от маркетингова кампания на не много популярна рекламна агенция, която търсеше начин да направи впечатление. След хитрия си ход да рекламира как служителите работят без дрехи, тя стана една от най-избираните такива през последните месеци. Не само е увеличила клиентите си, но безспорно и приходите си. Да се съгласят да се съблекат е само знак, че хората в тази фирма са станали достатъчно близки, че да не се притесняват да не крият нищо пред фотоапарата. Все пак вие бихте се съблекли само пред най-близките си, нали така?

Макар много хора да поддържат разговор с колегите си, да следват добро поведение и да имат дружелюбно държание, те го правят само докато са на работа. След като напуснат един ден, спират да комуникират. Има и много примери как хора от работното си място са се сдружили и са готови да излизат с екипа си извън работно време. Взаимоотношенията укрепват на база познаването как този човек работи, отговорността и сериозността му. Такива приятелства по-бюро в по-голям процент са много по-трайни, отколкото основаните на срещи на по чашка, от ученическите години или съседските познанства.

Google+ Comments