Що се отнася до разнополовите приятелства, там рядко са наблюдават гладки взаимоотношения точно защото много хора не вярват, че са възможни срещи без емоционална обвързаност. А когато такава се зароди усложненията следват едно след друго и е много трудно да се квалифицира понятие като лоялност, поради естеството на самата връзка. Наместват се чувства като ревност, говори се често за доверие.

Затова днес поставям акцент в еднополовите приятелства. И така, кои са по-лоялни помежду си – мъжете или жените?

Малко по-навътре съм в женските взаимоотношения. За жалост обаче наблюденията ми се свеждат до краткотрайни излизания, бързо споделяне, а след това често се зараждат клюки, женска злоба и интриги. Не може да се каже защо ние жените имаме такава нужда да се хвалим и да се оплакваме на най-добрата си приятелка и едновременно при много от нас – да се съревноваваме с нея. Слава богу, аз не съм такава, но опитът ми е срещал твърде малко женски компании, които са задружни. Причината е, че или всяка от представителките е коренно различна от другите, имат много далечни вкусове за мъже и животът ги е разделил в градове в четирите посоки на страната ни. В повечето случаи женските познанства завършват с разочарование. Но ако приятелството е от редките изключения жената има силно чувство за грижа и държи да пази ценните си взаимоотношения.

men-friendsПри мъжете нещата стоят по съвсем различен начин. Като цяло те не са толкова големи любопитковци и в редки случи ще споделят нещо интимно, ако лично ги засяга. Обичат да говорят повече с намеци и се хвалят със заобиколки, показвайки колко големи мъжкари са. Поне според моите наблюдения. Те могат обаче да не се виждат в много продължителен период от време без това да нарани отношенията им и без да чувстват потребност да са нонстоп заедно, излизат и споделят. Повечето от тях нямат потребност да получат одобрение или съвет от най-добрия си приятел, както е при нас жените, а що се отнася до връзките – преценяват всичко на момента. Това поне според моите виждания. Разбира се, има и много близки приятелства – мъже, които много си споделят и постоянно са с компанията си. Компания от детските години – това е важно да се отбележи. Тогава приятелството им с другите от групата е толкова силно, че те очакват одобрението на другарите си при всяка връзка и първото нещо, което правят, е да представят приятелката си на групата. Ако тя съумее да общува с тях и да споделя излизанията им, то би могла да има някакъв шанс с конкретното момче.

Е, мисля, че изводът е ясен. По-голямо е чувството за лоялност в мъжкото приятелство. При мъжете завистта е много по-малко изразена, а чувството за чест и достойнство е по-ярко. Изключенията от това са твърде редки, но много ценни, там където отношенията са искрени и позитивни.

Google+ Comments