platonicОгромен процент от хората са на мнение, че приятелските платонични отношения между мъж и жена са невъзможни. Широко е и мнението, че границата с привличането може лесно да бъде прекрачена. А дали наистина е така ?
Склонна съм да твърдя, че това е напълно възможно и , че подобна дружба е доста по-истинска и честна от колкото приятелствата между жени. Всъщност предимствата да имаш такъв тип отношения са доста.
Като започнем с това, че можем да получим обективна и искрена мъжка гледна точка. Кой може да ви каже по-добре какво искат мъжете и как да се държите за да спечелите някой от тях? Редно е и да върнем услугата и на свой ред да споделим опит по въпроса. А това определено е безценно.
Всъщност, можем да получим странично и рационално мнение и ако се допитаме до него относно личен или емоционален проблем. Приятелка може да си поплаче с нас и да ни съчувства, но един мъж би ни дал точен и конкретен съвет. Приятелят мъж ще ни излъже в почти нула процента от случаите, защото той би бил по-директен и ясен.
Ако пък все още сте сами и не сте срещнали половинката си, винаги ще имате помощ в чисто практичните неща от ежедневието. Било за да ни смени изгорялата крушка или да ни помогне с ремонта на колата. Не забравяйте, че колкото и да се хвалим, че можем всичко сами не е точно така. И точно в тези моменти той би ни помогнал точно с това от което имаме нужда.
Тези предимства обаче биха били възможни само при наличието на истински близки отношения. Без да съществува каквото и да е друго привличане, което се случва доста често.

Google+ Comments