Честита нова година, макар и с известно закъснение! Надявам се да сте прекарали добре празниците и да сте се заредили с положителна енергия. Искрено ви пожелавам новата година да е много по-хубава и изпълнена с повече позитивизъм. За да стане такава, ви предлагам няколко примерни “модерни” навици, от които да се откажем за собствено добро. Пробвайте да ги преустановите за месец-два, пък да видим после дали е имало резултат.

Изключете си безсмислените нотификейшъни на телефона. Пиук – някой ви е харесал снимка, пиук – коментирали са колко сте неотразима, пиук – еди-кой-си има рожден ден днес,  пиук – покана за приятелство. Необходимо ли е всичко това? Според мен, не. Така или иначе ще влезете в профила си във facebook поне веднъж през деня, вижте си всичките известия тогава и изключете опцията да ви осведомяват за най-малката подробност.

Проверявайте е-пощата си по-рядко. Не е необходимо да влизате през половин час и да проверявате за нови писма. Знаете ли защо? Защото дори да нямате такива, пак ще се разсеете с нещо друго и ще загубите поне 10 минути от времето си.

Оставяйте телефона на страна от време на време. Когато сте на среща с половинката си, виждате се с приятели, излезли сте с колеги или сте на гости на близък, отдайте вниманието си на хората пред вас. Телефонът няма да избяга и едва ли ще пропуснете някое жизнено важно събитие, ако не го поглеждате за 2-3 часа.

По-често се разхождайте и ставайте от стола на работа. Съвременните професии изискват да сте седнали през по-голямата част от времето си, което води до застоял начин на живот и наддаване на килограми. Затова ставайте по-често да се разхождате и по възможност ходете пеша на работа. Специалисти са доказали сигурните ползи, ако на седмица вървим поне по 30 км пеша.

Не оставяйте най-трудното за накрая или днешната работа за утре. Така, когато стигнете до нея, ще сте вече изморени и зациклили на едно място. Ще се затрудните с изпълнението на задачата и вероятно ще изпуснете крайния си срок, ако има такъв.

Има по-полезни занимания от импулсивното сърфиране в нета. Прочетете книга, чуйте се с приятел, изпробвайте нова готварска рецепта или се занимавайте с приятно хоби. Не е необходимо във всяка свободна минута да отваряте социалните мрежи, новинарските сайтове или друго подобно.

Ако нещо ви кара да се чувствате зле, променете го. Може би имате нужда от смяна на работата, от изнасяне вместо на квартира в собствен дом, купуване на кола, преквалификация, нов режим за спорт и хранене или каквото и да е друго. Това са важни стъпки, над които да размислите, но които биха могли да променят живота ви в положителна насока.

Е, това е, за което се сещам в момента. Чувствайте се поканени да ме редактирате или да попълвате списъка, както прецените.

Google+ Comments