Fruit_Smoothie_Diet_5Днес ще продължа със съветите в духа на предишната си статия. За тези, които са пропуснали, тя беше посветена на навиците, от които да се откажем през 2016-а. С тази разлика, че този път ще ви посъветвам да започнете да правите нещо, вместо да спирате с друго.

Както много от вас и аз съм чувала колко е хубаво да закусваме и как именно първото ядене за деня е най-важно от всички. То трябва да е пълноценно, да ни дава енергия и т.н. И вероятно както мнозина хора и аз знам това само на теория, но не и на практиката. Обикновено не ям у дома, а после се чудя с какво да залъжа глада, докато стане време за обяд.

Това ме накара да се замисля по какъв начин мога да променя този си навик и да го обърна в нещо полезно. И реших: ще закусвам с нещо свежо, леко, витаминозно и хидратиращо едновременно. Последното специално за мен е много важно, защото сутрин винаги се събуждам жадна, а понякога и нощем ставам да пия вода.

Първоначално реших, че ще ям плодове, но се сблъсках с два проблема. Първо, с тях лесно се цапам и, второ, само след час пак съм гладна.

Така пуснах в действие Стратегия №2. Започнах да си правя смутита. Техните предимства са, че се приготвят лесно, бързо, не цапат и има по-голямо разнообразие във вкусовете. До тук съм пробвала с банани, ягоди, ябълки, кивита и круши в различни комбинации или самостоятелно. Задължително слагам 3-4 какаови зърна, малко ядки каквито имам под ръка и една лъжица мед. Добавям поне 50 мл вода и пасирам всичко. Ако желаете, вместо вода може да използвате прясно мляко или някои от неговите неживотински заместители. Лично аз не разполагам с шейкър, но използвам чопъра вкъщи. С него си правя по една чаша сумти сутрин и я изпивам или веднага, или докато се приготвям за работа.

Ядките в напитката ме засищат допълнително и така лесно изкарвам до обяд без коремът ми да изнася нежелани симфонични концерти. Лично на мен ми харесва ядките леко да хрускат в смутито, затова ги пасирам заедно с плодовете. Ако вие ги харесвате по-ситни, първо пасирайте тях и после добавете плодовете.

Вече една седмица закусвам всяка сутрин по този начин у дома и се чувствам прекрасно. Възнамерявам по нататък да пробвам с различни комбинации с плодове, семена, ядки и т.н. Ако вие имате някоя любима рецепта, ще се радвам да ми я препоръчате в коментар 🙂

Google+ Comments