Не веднъж или два пъти съм засягала темата за приятелството. И за любовта съм писала на няколко пъти. Днес обаче ще обединя тези две напълно човешки форми на привързаност в следната сентенция: В лицето на своята половинка, открий най-добрия си приятел. Тогава ще си истински щастлив.

Вероятно ще попитате защо и веднага ще се обоснова.

Приятелството е нещо, което се случва бавно и постепенно. То изисква време да се посее и да израсте в нещо силно и устойчиво. По този начин се изграждат най-качествените и дълготрайни връзки. Любовта, от своя страна, може да те удари като гръм от ясно небе и да дойде от най-неочакваното място. Тя е по-импулсивната и по-емоционалната, но за да прерасне в дълготрайна, също се нуждае от стабилна основа, на която да стъпи. Тази основа не се появява изведнъж, а бавно и постепенно по същия начин, по който се градят приятелските отношения.

Общото между приятелството и любовта е, че и двете могат да останат до живот, но и двете могат да се загубят. Нека обаче не бъдем песимистични и да заложим на първия вариант.

Половинката ви е човекът, с когото ще споделите целия си живот. Сутрин ще се будите един до друг, а вечер ще заспивате заедно. Ще прекарвате празниците и ежедневието си в своята компания, ще създадете общо семейство. Ще бъдете заедно в добро и зло и именно тук се крие разковничето. Важно е да можете да си споделяте всичко – включително различни проблеми, тревоги и притеснения. Всеки от нас иска да има довереник, на когото да казва какво му е на сърцето. Искаме разбиране, съчувствие и съвет каквито обикновено получаваме от най-добрия си приятел. Много по-лесно е, ако именно най-добрият ви приятел, е до вас в подобни моменти. Така ще ви дава своята подкрепа и разбиране. Ако се налага, ще поплачете на рамото му.

Важно е, разбира се, да имате и други добри приятели, които да са ви опора в живота. Но най-здравата и сигурна опора трябва да срещате в лицето на своя любим. Той или Тя е спътникът ви в живота, с когото да споделяте всичко.

Google+ Comments