Няколко са важните неща, които могат да променят живота ти: да учиш в друг град, да заживееш в ново населено място или държава, да станеш родител, да започнеш собствени бизнес, да претърпиш сериозен провал или трагедия… Каквото и от това да се е случило на вас или на ваш приятел, важното е да запомните, че животът продължава, а промяната е нещо съвсем нормално и тя не бива да ви плаши.

af1ebd6d00be5c5bdfcd99782328da19Много често приятелства се разпадат, защото с близък ви човек сте попаднали на различни етапи в живота си и връзката помежду ви изтънява. Как да се държим тези хора, които хем не искаме да загубим, хем те знаем, че те преминават на коренно различна вълна от нашата и общите ни теми за разговор бавно се размиват. В един момент най-добрата ви приятелка може да се вълнува от семейство и брак, докато вие да се съсредоточавате в кариерата и професионалното си израстване. Това е често срещана ситуация и моят съвет в при такава е да не приемате настоящето като перманентно състояние. Рано или късно ролите ще се разменят – вашата приятелка ще се върне на работа и ще има много за споделяне в тази насока, докато вие може би ще се замислите за собствено семейство. Тогава ще сте си още повече в помощ една на друга, защото ще обменяте опит за етап, през който едната е минала, а на другата предстои.

Няма нищо страшно във временното разминавана на интереси. Подхождайте с разбиране и съпричастие. Подкрепяйте вашите близки, защото именно в такива моменти връзката ви се заздравява. Така или иначе не са много хората на този свят, на които можем да разчитаме истински. Няма никакъв смисъл да ги губим само защото вече не можете да излизате по барове, както преди, нямате същото свободно време или живеете на различни места. Достатъчно много са начините, чрез които да поддържате контакти и да си споделяте събитията от деня. Говорете, изслушвайте се и споделяйте. Това е ключът към успеха в личен план.

Google+ Comments