Някога питали ли сте се защо определени сериали стават по-успешни в сравнение с други? Особено когато говорим за комедийни сериали. Вземете легендарния “Приятели” например – най-успешния комедиен сериал, правен някога. Сигурна съм, че историята му ще се изучава в колежите и училищата за сценични кадри и изкуство (ако вече не се случва, разбира се).

Кое го направи толкова успешен? Гениалната актьорска игра и кастинга на актьорите? Сценария и режисурата или нещо друго? Всъщност това са образите на героите, в които всеки от нас се припознава и от които в течение на годините научи своя житейски урок.

7f24e-what-friends-tv-taught-meЕто, Речъл например тази героиня, която в течение на години ни показваше, че няма значение колко важни за теб са вещите, колко и какви неща желаеш да притежаваш, стига да си добър и състрадателен човек. Всеки от нас е по малко материалист, но какво от това?

Ами, Моника? Тази така откачена по чистотата жена. Нима тя не се опитва да контролира всичко и всеки около себе си? Нима има нещо лошо в това да поемеш живота си самостоятелно и да се опиташ да го вкараш в ред? Не, подобно отношение е желателно дори когато отстрани изглеждаш леко невротичен.

Да продължим с Фийби, забавната Фийби. Ако има едно нещо, което да научим от нея, то е, че няма нищо лошо в собствените ти странности. Колкото по-скоро ги приемеш като част от същността си и не се притесняваш от тях, толкова по-добре за теб самия.

А како ще кажете за мъжките персонажи?

Ок ли е да си леко задръстен, какъвто е Рос? И какво като си такъв? Има черти в характера ни, които вместо да се опитваме да избутаме настрани, е по-здравословно да прегърнем и да заживеем с тях в мир и хармония.

А Чанлър, забавният Чандлър… Толкова шеги сме чули от него в течение на 10-те сезона на “Приятели”, че цял ден няма да ни стигне да ги изброим всичките! А ако има някой, който нагледно да ни покаже, че е съвсем нормално да се надсмиваш над себе си и да се самоиронизираш, то това е точно героят на Матю Пери. Никой друг!

Накрая, но не на последно място, дойде и ред на Джоуи. Чувствителният сладур, който никога не таи каквото и да е в себе си. Джоуи нищо не може да скрие, но не се и опитва. Защо му е да го прави 😉

Friends3-Portable_0

Google+ Comments