Здравейте! Днес ще поговорим за паралелно за дружбата и любовта. И за това, как да реагираме и какво да направим, ако приятелският ни кръг е против избора ни на интимен партньор и всячески се опитва да ви отклони от него – и с преки действия, и с постоянни натяквания. Между другото ситуация, която доста често се случва в живота.

protivИ друг път е ставало дума, че в дружбата доверието и увереността в добронамереността на приятелите ни са напълно задължителни. В противен случай тя губи абсолютно всякакъв смисъл. В тази посока винаги е добре да се вслушваме в близките гласове – особено, когато идват от проверени с времето хора. Винаги обаче имайте едно на ум – и не защото те умишлено биха ви подвели или биха ви тласнали в посока, която не е добра за вас, а защото никой не е абониран за правилната оценка. Може и да бъркат.

А може би не.

Нека да разгледаме конкретна ситуация и евентуална реакция. За миналото на новата ви половинка се носят неприятни слухове. И техни медиатори са именно приятелите ви. Разбира се, те го правят с една-единствена цел – да ви предпазят от негативни емоции и неприятни преживявания в бъдеще. Вие обаче сте влюбен, заслепен и обективността е най-далечното определение, което ви приляга.

Въпреки това обаче не правете резки движения и не вземайте генерални решения и в двете посоки. В такива случаи най-верният съветник е времето. То ще покаже коя от двете страни е грешната. А дотогава – просто изчакайте и положете усилия да намерите баланса и компромиса между двете страни.

Не режете приятелите си само защото са казали нещо лошо за момичето или момчето, в което сте влюбени. Просто им обяснете, че може и да бъркате, но в момент на избухнали емоции няма как да го разберете. Помолете ги да не ви настройват срещу половинката ви и да ви оставят да стигнете сами до истината.

При всички случаи подобно поведение ще доведе до много по-малки щети в личния ви живот. В противен случай рискувате в един момент да се окажете и без гадже, и без приятели.

 

Google+ Comments