drujbaПриятелството е една от радостите на живота. Приятелите ни спасяват от самотата, а в тежки периоди от живота ни подкрепят и ни помагат да се справим с депресията, с лошите мисли и настроения.

Често обаче се случва хора, които ги е свързвала крепка и силна дружба, да започнат да общуват малко или съвсем да престанат да поддържат отношения. Естествено за подобен развой може да има най-различни причини, но основните от тях са няколко.

Често поводът за прекратяване на дългогодишна дружба е повече от банален – единият отива да живее в друг град, където се случват нови запознанства, по-интересен живот. Спор няма, че разстоянието и дълготрайната отдалеченост най-често разделят хората и те престават да общуват с интензитета и  по начина, по който са го правили преди.

Често разделите се случват и заради промени в интересите, които неминуемо водят след себе си и необходимостта от промяна в най-близкия кръг, търсене на нови дружески отношения. Не всички наши приятели се развиват в едно направление и в еднакво темпо с нас. Затова хората губят своята привързаност един към друг – просто интересите им вече не съвпадат.

Завистта също е причина за край на дружбата. Ако забележите подобна тенденция в поведението на близък човек, трябва веднага да прекратите отношенията си. Човек, който завижда, престава да бъде надежден приятел. Един ден той може да предприеме неочаквани действия само защото вашият живот се е стекъл по-добре от неговия.

Предателството също е основателна причина за край на едно другаруване. Ако някой ви е предал веднъж, най-вероятно ще го направи пак. И няма смисъл да прекарвате живота си в очакване или страх, че това ще се случи отново.

 

Google+ Comments