Ако все още не е минало и вашето фирмено парти, очаквайте го съвсем скоро.  Предпразничното събиране и празнуване с колегите от фирмата ви вероятно е традиция и се провежда ежегодно в повечето (а може би всички компании) у нас.

partybusiness380x260_crop380wИ понеже именно фирмените партита са мястото, където да поговорите с колегите си в извън работна среда, там е мястото, на което се изграждат по-стабилни и трайни приятелски отношения. Затова реших да кажа няколко думи по темата или по-скоро да дам няколко насоки за организирането и провеждането на подобни събития, които да се отразяват благополучно на отношението между хората в компанията.

Първо, внимавайте какви хора събирате и как нареждате местата им, ако местата са предварително определени. Няма как всеки да се разбра с всеки или най-малкото не е комуникирал с всеки достатъчно, за да желае да прекара така цяла вечер. Това е нож с две остриета – или хората ще се опознаят за едва вечер или до края на вечерта ще мълчат един до друг. Вземете предвид естеството на работата им и характера им, помислете дали ще се спогодят, за да седят един до друг.

Нека не всичко е ядене и пиене. Знам, че алкохолът отваря приказката, но само ако е в умерено количество и не се създават срамни спомени. За да разнообразите атмосферата, защо не организирате някакви игри подобно на тези на тиймбилдингите? Нищо не ви спира да го направите, още повече ако сте резервирали някое заведение за цялата вечер и няма чужди хора наоколо. Подобни инициативи разведряват обстановката и оставят добро впечатление. Който има желание, нека отиде на афтърпарти след това, на което да прави и пие каквото пожелае. Но докато сте на коледен банкет, работете за сплотяването на екипа, а не върху това всеки да покаже колко е по-велик от другия и колко повече може да изпие или изяде. Бъдете по-изтънчени и по-различни. Оставете хубаво впечатление у всички наоколо и добра причина да се говори за вас.

Google+ Comments