intentional-distancesПриятелството е от онези неща, които се печелят трудно, но се губят твърде лесно. Понеже не ми се иска никой от вас да остава дори с приятел по-малко, позволих си да изведа няколко, хм… съвета. Използвайте ги като насоки какво да НЕ правите с най-близките ви, за да не ги загубите.

1) Игнорирате ги – ако има нещо, което да ви гарантира разваляне на отношенията с някого, то това е игнорирането. Спрете да се виждате с някого, да му пишете или да се чувате по телефона и ви гарантирам, че след две години, когато се разминете случайно на улицата, може дори да не се поздравите.

2) Двулични сте – двуличието винаги разваля взаимоотношенията между хората. То е неизменно свързано с лъжата, приказките за гърба, тайните и шушуканията. Няма нормален човек, на когото да му забият нож в гърба и да не се почувства зле след това.

3) Държите се на разстояние – буквално и преносно. Знаем, че животът се променя и постоянно ни носи изненади след себе си. Това обаче не означава да прекъснем връзката с миналото си. Дори да се озовем на стотици или хиляди километри един от друг с близките ни, можем да си останем близки. В противен случай се връщаме на първата точка с игнорирането.

4) Дистанцирате се – показвате неспособност да общувате и предпочитате да се затваряте в себе си вместо да комуникирате открито. Така ще се предпазите, но до един момент. След това на останалите ще им омръзнат опитите да ви достигнат… и накрая ще се откажат.

5) Досадни сте – всеки човек от време на време изпада в някой от онези моменти, когато не му се излиза или не му се среща с други хора. Ако ваш приятел е в подобно положение, не му досаждайте. Ако веднъж, два, три пъти не си вдигне телефона – очевидно не иска! Затова няма смисъл да опитвате отново. Когато му мине, сам ще набере вашия телефонен номер.

Google+ Comments