Това е широко разпространена идея – че противоположностите се привличат. Честно да ви кажа, не се бях замисляла сериозно по темата, но една приятелка наскоро ми даде повод за размисъл. И мисля, че успях да стигна до заключение…

Преди да ви кажа изводът си обаче, нека се запознаем с предисторията.

opposite atractПриятелката ми е много добро момиче. Интелигентна е, красива, много добра и отзивчива, но си пада малко шматка и отнесена от вятъра. В средата на 20-те си години досега не е имала много успех с мъжете. Не че е излизала с кой знае колко представители на мъжкия пол, но първият й приятел някога й изневери, вторият беше неспособен да се обвърже, следващият пийваше повече от необходимото, а последният пък се изявяваше като по-хазартен тип. Може да ви звучи прекалено, но наистина не преувеличавам. Просто тя така си ги избира – съвсем противоположни на нея самата. По думите й – момчета, които на пръв поглед изглеждат нормални, а в последствие се оказва, че далеч не са. А между другото аз съм й харесала едно страхотно момиче, с което съм сигурна, че ще си паснат идеално. Имат толкова общо по между си! Тя обаче се дърпа, казвайки, че не може, че нямало да се получи. А аз я питам откъде знае, че няма, като не е опитала?

Виждате ли, противоположностите наистина се привличат заради интереса да бъдеш с някого, който е различен от теб самия. Но това е импулсивно и първично привличане, което не би могло да трае за по-дълго. Поне моя опит и наблюдения това сочат. В такава връзка е трудно да бъдете истински щастливи, защото нямате допирни точки с т.нар. си половинка. Да кажем, че има химия, но едва ли някой ще се съгласи, че за изграждане на пълноценна връзка само химията е достатъчно. Най-хубаво е, когато се допълвате, но дори тогава имате допирни точки, не разчитате единствено на физическото привличане.

И в крайна сметка изводът ми е следният: Да, противоположностите се привличат, но до едно време. С такъв човек не можете да изградите истинска връзка, камо ли да очаквате нещо повече. В началото ще ви интересно, но накрая поне един от вас ще бъде наранен. Ще имате своето настояще, но и щастливо бъдеще.

Google+ Comments