В предния си пост ви посочих най-лесните начини да загубиш приятел. Сега ще обърнем поглед към другата страна на монетата – как да си върнем такъм. Защото се хващам на бас, че се е случвало на всеки един от вас да прекъсне отношенията си с някого, който му е бил близък, и след това да тъжи по загубата. Дано поне един от тези съвети ви помогне:

1) Направете първата крачка – вината да се отчуждите може да е била ваша, но може и да не е била. Няма значение. Стига да имате желание този човек да се върне в живота ви, струва си да се жертвате и да направите първата крачка. Тя може да е под формата на обаждане по телефона, текстове съобщение или среща на живо;

2) Направете нещо сантиментално – някога имах много добра приятелка, с която си деляхме две половинки от сребърна висулка, на която пише “Best friends”. Аз все още пазя своята и съм сигурна, че ако я покажа на съответното момиче, ще се трогне. Ето, това е нещо сантиментално, което може да разчупи леда помежду ви.

memories_of_a_lost_friendship__page_10__by_kimirk-d4winr5

3) Прекарайте време заедно – без други хора около вас, без телефони, без купони… припомнете си миналото и си спомнете как и защо сте станали приятели някога. Неминуемо ще се разчуствате, връщайки се в миналото.

4) Направете подарък – но да е на място и перфектен. Може да е албум със снимки, точно определена снимка в рамка или нещо, което да е свързано с ваш си спомен.

5) Бъдете честни и открити – слагам го накрая, но да знаете, че това трябва да е първата ви мисъл, когато желаете да си върнете изгубен приятел. Знам, че истината понякога боли, но да изгубиш приятел – боли повече и за много по-дълго време.

Google+ Comments