Никога не оставям колата си извън гаража, това ми е правило, откакто една сутрин се събудих,  и я открих на трупчета. Преди това неведнъж се е случвало да я намеря одраскана или с някакъв друг козметичен проблем.  Та от тогава започнах да издирвам и след време си намерих гараж за продан наблизо и си го купих. Макар да не е долу до блока, поне най-скъпото ми движимо имущество е малко по-защитено, отколкото ако стои пред блока.

sec1

Реших да го подобря като му сменя вратата. Старата беше метална, но беше започнала да изгнива, а и аз исках да си се отваря автоматично – все пак макар и в чужд имот, си има електромер и електричество.

Поразтърсих се за качествни гаражни врати и попаднах на няколко оферти, които ми отне време да пресея. В крайна сметка от фирмите, които се колебаех избрах Secdoor Industry & Home, а чуденката ми дали да е ролетна или секционна вратата приключи с втория избор. Вратата, която си избрах не е от най-евтнините, но и няма нищо общо с китайските боклуци, които може би още след година две ще започнат да причиняват проблеми.

Произведена е в Италия, а автоматизацията е немска – на компанията Marantec. Вратата е красива, отваря се бързо и е много удобна, защото не  се налага да слизам от колата, а се отваря с дистанционно.

Google+ Comments