Ако ви се струва, че още е рано да мислим за празничната новогодишна нощ, не сте прави. Особено ако сте решили да я прекарате някъде навън – както в последните години правят все повече хора. Коледа си се очерта като типично семеен празник, в който се събираме  с роднини около богатата трапеза в домашна обстановка или пък се прибираме по родните си места. А Нова година се превърна в поле за приятели и празнуване извън дома – без значение дали в ресторант, на хижа, в хотел на морето или в планината.

newМиналата година се сетихме доста късно и един от малкото останали варианти се оказаха едни луксозни, но и доста скъпи бунгала в близост да планинския курорт Пампорово. Което си е истина – бяха в средата на гора, снегът беше навалял почти половин метър и се чувствахме като в снежна приказка. Доста скъпа приказка обаче. 🙂 Логично, когато оставиш нещата за последния момент, добрите и не особено скъпите варианти вече са заети.

Затова тази година решихме да се организираме по-отрано. Порових в интернет и вече се бях спрял на няколко варианта, когато влезе в ход рекламният принцип, който действа най-добре по нашите ширини – от уста на уста. Мой познат и компанията му миналата година ангажирали етаж от къща в родопското село Павелско, с прекрасна механа с оджак (за тези, които не знаят, това е едно вътрешно огнище, на които могат да се пекат и мръвки) и огромна тераса с директен изглед към Родопа планина на наистина символични цени. Показа ми снимки, даде ми и телефона на хазяйката. Така че сделката вече е факт и мястото за новогодишното празненство е известно. 🙂

Ако сте забравили да я свършите тая работа, действайтe! Че наистина не остана време! 🙂

 

Google+ Comments