Като деца едно от първите неща, на което ни учат родителите, е да благодарим, когато получим нещо безвъзмездно. Това е първата форма на изразяване на благодарност. Но истината е, че тя може да бъде показана и дадено по много други начини. Е, вие правите ли го и за какво благодарите?

Темата днес е вдъхновена от американския Ден на благодарността. Замислих се, че на мен не ми е нужна пуйка, празнична вечеря и събрало се семейство, за да отправя своята благодарност. Осъзнах и, че в живота си имам много повече, отколкото съм искала.

Ще започна с невероятно клиширано, но не е случайно. То е, че просто трябва да се научим да вкарваме и истински смисъл. Благодаря за здравето си, за семейството си, за работата си, за покрива над главата си, за всички съвременни джаджи, с които разполагам и най-вече – за мечтите, които ми предстои да осъществя.

Аз не си мечтая за лесен живот, а за постигнат. Какво означава това – израстване на духа и съзнанието чрез преминаване през различни фази и етапи. Както се казва, да се опита и от сладкото, и от соленото. Аз и за това благодаря, че дните ми са били пъстри от всякакви емоции. Повярвайте ми – житейският опит е най-добрият, той отваря очите за смисъла на живота.

А като стигнахме и до него, то къде е смисълът от всичко? Отговор на този въпрос едва ли ще мога да дам и да разкрия хилядолетна тайна. Той просто е във всеки от нас и ви пожелавам да го откриете. Преди това обаче се огледайте и изберете за какво да благодарите, защото това е първата крачка към смислен живот.

Google+ Comments