През последните години усилено се твърди, че хората трябва да излязат извън зоната си на комфорт. Така ще направят нещо различно за себе си. Други пък са на мнение, че трябва да се чувстваш комфортно във всеки един аспект и момент от живота ти. Е, в крайна сметка къде трябва сме?

Първо ще започна с възможността за намиране на зоната на комфорт. От моето житейско пътуване до момента съм установила, че откриването ѝ е много трудно. Винаги ни се налага да работим това, което не ни доставя напълно удоволствие. Да имаме такива дрехи и аксесоари, които ни позволява бюджетът. Да комуникираме с хора, с които просто се налага да бъдем учтиви. Ограничения има отвсякъде. Затова може би най-сложното е да се балансираме и да открием точката, в която се чувстваме най-щастливи.

Поради тази причина може би ми се струва страшно нелогично веднъж открили я, веднага да се мъчим да излезем от нея. На мнение съм, че комфортът и спокойствието те правят най-добрата версия на себе си, особено в забързаното ежедневие, в което е трудно да се открием. Но пък, ако се отпуснем прекалено в удобство, дали няма да се превърнем в просто лентяи?

Темата е много философска и определено може да ни накара да поразсъждаваме. За себе си знам, че през живота си непрестанно търся зоната си комфорт, а това от своя страна преминава и през много зони на дискомфорт. Може би целият този път е нашият учител и през всеки етап от живота си трябва да си там, където си.

Google+ Comments