Всеки от нас има приятели, с които не му е много на сърце да се среща. Е, тогава не бихме ги нарекли съвсем приятели, а познати с привилегии да се виждаме по-често. Но понякога има и такива приятелства, които ни карат да бъдем по-лошата версия на самите нас. Кои са те?

Френемис

Това е словосъчетание, което произлиза от английски и обединява в едно думите за враг и приятел. То чудесно описва случаите, в които има съперничество между двама души. Обикновено това става при жените и се наблюдава в работата или университета. Те имат общи теми, но избират да се сравняват в някакъв план и това ги прави скрити приятели. Добре е да се изолираме от подобни хора, за да премахнем ненужния стрес.

Негативният

Тук ще дам пример с моя позната, която постоянно вижда негативните черти в характера на другите и се шегува много с тях. Когато аз не го направя, се чувствам виновна, че съм я предала, но принципите в мен ми казват да не се подигравам на другите. Така че ако и вие имате подобен приятел – кажете не на токсичното приятелство. Или да започне да ви дава позитивизъм, или да продължава по пътя си.

Рисковият

Имате приятел, с който се забърквате в разни каши и се озовавате на парти в къщата на непознати? Да, това са едни от най-емоционалните и запомнящи се моменти. Но ако друженето с такъв човек ви кара прекалено много да правите неща, които интуицията ви казва, че не са редни или са прекалено опаси, просто го ограничете. Хубаво е да излезете от зоната си на комфорт, но го правете разумно.

Google+ Comments