Често забързани в ежедневието вършим само основните ни задължения и забравяме да разнообразяваме дните си. Било то чрез срещи или телефонни разговори с приятели, тренировки, време за себе си и сред природата. Можем ли наистина да организирам времето си така, че то да ни стига за всичко?

Повечето от вас сигурно са виждали мемето в интернет, което показва как всъщност се извършва балансът в живота на един средностатистически човек. Общо взето беше нещо от рода, че ако работиш и имаш активен социален живот, няма да ти достига сън. И обратното – ако се наспиваш и работиш, то останалите свободни активности почти отпадат.

Неслучайно започнах именно с това напомнящо меме. Понякога колкото и да ни се иска, не можем да жонглираме с всичко и да сме на 100% отдадени. Затова и не трябва да се обвиняваме, ако не успее да ни остане време за някои задължения. Важно е и приятелите ни да осъзнаят и да разберат, че в живота на големите често ежедневните неща се преоритизират. Няма място са сърдене и цупене, необходимо е да сме достатъчно толерантни един към друг.

Ето защо моят съвет за време за всичко е просто да се направи адекватна програма, която да отговаря на ангажираността. По този начин лесно ще може да преценим кои ангажименти да поемем и кои не. Също така, не трябва да изключваме и времето за социални активности. Някой път няма да изчистим или ще вземем храна от близкия ресторант, но свободното време е задължително. Повтарям – задължително!

Често си мислим, че не ни достигат пари, емоции, любов. Но истината е, че това, което ни е най-ограничено, е времето. Веднъж осъзнаем ли го, ще започнем много по-отговорно да планираме дните си и да намираме време за всичко, което ни прави щастливи. Само тогава времето ще ни стигне за всичко.

Google+ Comments