Здравейте! Като един ползвател на градския транспорт и пешеходец реших да изведа предимставата на Lafka. Ще пиша по темата, защото вчера се хванах на бас, че мога да изведа повече от 8 положителни неща за нея. Днес съм готов и ще предизвикам моя опонент да ми напише точно толкова негативни, за да видим кое ще натежи повече. Дълбоко се съмнявам, че може да ме обори. Та…:

10pred1.       От поставянето на първият киоск до днес вече има общо 550 Лафки в страната ни. Общият брой на всякакви обекти за бързооботорни стоки са над 20 000 което всеки може да сметнете какъв процент са Лафките. Въпреки тази статистка някои дребни търговци все още се чувстват засегнати. За мен за монопол изобщо не може да се говори.

2.       Маркетинг статистики сочат, че най-полезни за масовия потребител са търговските вериги. Дълъг е процесът за изграждане на доверие, но когато то е факт се наблюдава съзнателно търсене от потребителя и пазаруване именно от марката, на която вярва. В това отношение търговска верига Lafka се оказва интересен феномен

3.       Всяко споменаване на марката е реклама, която работи в полза на потребителя. Било то негативна или положителна, тя предизвиква любопитство. Колкото повече се говори за дадена марка, толкова по-любопитно става на потребителите да опитат нещо от нея. Lafka вече известна в цяла България.

4.       Lafka вече е известна в цяла Европа. В един от най-големите онлайн справочници на киоските по света е изобразен и българският киоск

5.       Конкуренцията е винаги полезна! Особено когато алтернативата са стари павилиони, сглобени като от вторични суровини.

6.       Разнообразяват градската среда – отдавана сивите ни улици имаха нужда от малко цвят.

7.       Осигуряват работни места в добри работни условия. Само в Бургас 15 киоски ще осигурят над 50 работни места.

8.       Запомнящ се бранд. Той си е чисто български и продава български стоки. По този начин подпомага дистрибуцията на стоки родно производство.

9.       На всеки ъгъл. За удобство на пешеходци, работещи в райони, когато вали, пече, духа вятър, а потребителят се нуждае от бърза покупка.

10.   Разработва франчайз програма, за да помага на хората, които искат да запонат собствен бизнес. Адмирации за това. Идеята е много добра.

Хах! Станаха 10. Мисля, че мога да се сетя и за още…

Google+ Comments