1409347087183Знаете ли колко много хора мечтаят за ново начало? Според мен са много и постоянно нарастват, защото хем се страхуваме от промяната, хем я търсим постоянно. Ако не беше така, можете ли да ми кажете защо книгата на Елизабет Гилбърт “Яж, моли се и обичай” стана толкова популярна?! Главната героиня там оставя всичко зад гърба си и започва на чисто нов живот…

Е, не всеки от нас може да остави досегашния си живот зад гърба си и да започна на чисто, но всеки се нуждае от глътка свеж въздух понякога. Така че защо не се замислите да започнете нещо ново? Може да е нов спорт, хоби, нова работа, да се запознаете с нови хора, да започнете курс или каквото и да е друго. Може да е дори нещо съвсем обикновено, което никога не сте вършили до сега: да ставате 10 мин. по-рано, да загрявате 10 мин. сутрин, за да се събудите по-бързо, да намалите кафетата с едно по-малко, да питате близките си по-често как се чувстват или да си говорите малко по-често помежду си. Може да спортувате по 20 мин. на ден или да се храните по-здравословно, да си лягате 20 мин. по-рано и да четет по 20 стр. от книга по избор всеки ден.

Големите промени започват от малките такива. Можете да сменяте работното си място многократно, но колкото и пъти да го правите, няма да има ефект, докато не вземете окончателно решение какво ви се прави и как искате да живеете. Така че защо не помислите да започнете нещо ново?

Google+ Comments