Някога хрумвало ли вие да отидете на почивка, но не с приятеля или със съпруга ви, нито със семейството ви. А с приятелка, може би с най-добрата ви приятелка. Не би трябвало да е толкова странно, нали? Ще имате възможност да си побъбрите, да поклюкарствате, ще бъдете далеч от тривиалността на живота, ще се насладите на малко спа и разкрасяващи процедури. Може да си купите това или онова и естествено да се издокарате в приятен външен вид за собствено удовлетворение. Може да сте две, а може и повече, ако сте привърженик на тезата, че по-голямата компанията означава по-весела обстановка.  Ще си правите прически, ще си слагате маски на лицето и краставички на очите, ще си лакирате ноктите, ще си припомняте истории от миналото, или ще си разказвате пикантерии от настоящето…

friends-spa

Защо пък не? На почивка за два или три дни с приятелка под ръка ми звучи доста примамващ вариант за следващия уикенд. И не смятам, че мъжката половина, от своя страна, има причина да ревнува или да се противи, ако половинката му реши да предприеме подобно “начинание”. Не е толкова изненадващо. Все пак жените имаме някои навици, които не винаги се нравят на мъжката половина и това е съвсем нормално. Както ние можем да изгледаме цял футболен мач и да приготвим вечеря за 10 човека, така и мъжете е хубаво да се съобразяват и да знаят, че жените също имат своите нужди. Тези нужди са по-различни, но за нас шопингът е също толкова важен, колкото е спортът при мъжете. Безобидното клюкарстване вместо компютърни игри е нашата форма за отпускане на нервите. А една спа процедура се отразява на телата ни по-добре от цял ден блъскане във фитнеса.

Знам, че може да звучи странно за някои от вас. Но по мое мнение е напълно нормално и здравословно за две или повече приятелки да прекарат една кратка почивка заедно, далеч от всичко останало. Могат да си го позволят поне веднъж в годината.

Google+ Comments