Животът често ни показва ситуации, за които дори не сме си представяли, че може да попаднем. Така аз застанах между чука и наковалнята при кратка разправа между приятели. Когато всичко приключи, се запитах дали те настина са приятели, щом са се превърнали в предатели на чистите взаимоотношения помежду си?

Ще ви разкажа и накратко самата история. Обща компания, като половината са и бивши колеги от една фирма. В групата има няколко двойки. Една от тях се разделя, но запазва добрите си отношения. Уж е така. Но едната бивша половинка разказва своята гледна точка на една част от тайфата, а другата – на останалите. Така постепенно се получава нещо като настройване.

Макар и без лоши чувства, цялото това напрежение ескалира и две от двойките се скараха заради техните приятели – бивши гаджета. Достигна се до блокиране в социалните мрежи и изричане на тежки слова. Най-лошото бе, че замесиха и всички нас от група, като претендират, че другите са предателите. И ние се оказахме в ситуация, че трябваше да избираме.

Аз своя избор го направих – никой. Щом се достига до подобни случки, то значи тук не съществува чисто приятелство, което разбира, толерира и помага. Все пак говорим за зрели хора, а не за тийнейджърски истории. Може би опитът вече трябва да ги е научил. А ако пък се окаже, че излизаш с тези хора, само защото имате общ интерес – това е бизнес.

С тези редова искам да ви помоля да се замислите за своите приятели. Кои са те и защо вие ги титулувате по този начин? Ако откривате някакви други задни цели, то не се заблуждавайте и не подвеждайте и другите. Живеем в достатъчно лицемерен и подмолен свят, за да го прехвърляме и върху взаимоотношенията си с най-ценните хора – приятелите.

Google+ Comments