Отдавна съм фен на ММА бойците ни и по-специално – на Кубрат Пулев. Той е един истински пример за спортист, притежаващ много силно чувство за самосъзнание и принципи – наскоро например обяви, че му е било предложено немско гражданство и милиони  – вероятно подобно на Котоошу, за да започне да се състезава за Германия. Пулев обаче твърдо отхвърлил предложението, което е похвално и обяви, че няма да продаде родината си дори да му предлагат милиарди. Брат му –  Тервел Пулев, който е боксьор, също е получавал подобни предложения, но и той ги е отхвърлял. Изглежда неслучайно и двамата са кръстени на велики български ханове 🙂

Малко са в днешно време известните и успешни личности, които реално могат да ни дадат толкова положителен пример за това какво е да обичаш родната си страна и да не я разменяш дори за огромни парични суми. Като цяло в този мъжки спорт, в който хората по подразбиране очакват максимално варварство, се наблюдават и такива личности, които освен воля и сила, притежават и силни морални устои.  Страната ни отчаяно се нуждае от тях, понеже всяко следващо поколение е все по-вкопчено в материалното и все по-малко заинтересовано от здравите си корени, националната идентичност, ценностите.

IMG_4576 (Copy)ММА бойците са един добър пример, защото съчетават това с мъжественост и много успехи. Това май е един от малкото спортове в днешно време,в които страната ни се справя добре. Скоро например, размазахме Гърция в турнир, който се проведе в Гранд Хотел Банско, с подкрепата на собствениците на хотела – Паскал Дойчев и Андон Атанасов, които също са фенове на спорта. Преди няколко дни ТВ7 излъчи повторение на събитието, което изгледахс огромно удоволствие – и как няма –  нашите момчета и едно момиче победиха и в петте мача, и то с лекота. Дори гръцкият шампион по ММА не успя да се „опъне“ на сливенецът Павел Живков! Ето такива хора наистина раздвижват кръвта, карат те да се чувстваш горд с това, че си българин, и ти напомнят, че не си единствения, на когото му пука.

Google+ Comments