friendshipНовите приятелства са нещо нормално… трябва да имаме такива. Човек без приятели винаги изпитва някаква празнина в себе си. Няма с кого да сподели, когато му се е случило нещо хубаво. Няма на чие рамо да се облегне и дори да поплаче, ако има нужда. Приятелите са необходимост, те често са ни по-близки от най-близките ни роднини. Но за да имаме приятели, трябва да завързваме нови такива, както и да се стремим да не губим старите си.

Затова днес ви питам: Кога за последно завързахте ново приятелство? Запознавали ли сте се с някой непознат напоследък? Може би сменихте работата си и сега прекарвате ежедневието си с нови колеги? Или записахте нова бакалавърска/магистърска/докторска степен и имате контакт с нови личности? Може би отидохте на кино сами и се запознахте със случайния непознат до вас? Някой ви заговори в кафенето… или?

Това, което ме притеснява в днешната ни съвременност, е, че все по-рядко даваме шанс на други хора да се доближават до нас. Опознаваме ги чрез профилите им в социалните мрежи. Вадим си прибързани заключения. Отблъскваме ги още преди да сме им дали шанс да ни станат близки Може би си мислим, че имате много добра хигиена на контактите, но дали е така наистина?

Аз обичам да се запознавам с нови хора. Интересно ми е, винаги намирам у тях нещо, с което да ме обогатят. Дори мога да кажа, че последното ново приятелство, което завързах, беше с приятел на приятелка на нейния рожден ден. Оказа се, че момчето наскоро се е преместило в града, защото родителите му се развеждали. Все още бил в етап “опознаване на обстановката”, затова му обещах да го разведа наоколо и да му покажа местните забележителности. Ще излизаме другата седмица 😉

Google+ Comments