Аз съм от поколението, което е пораснало със съриала “Приятели” и, въпреки че са минали вече 15 години откакто вече не се снима, все още продължавам с радост да гледам епизодите, асоциирам житейски ситуации и дори цитирам реплики от сериала. И хората, които са израснали с него, като мен, също правят същото.

Но истината е, че познавам и много хора, които не харесват 6-тимата приятели и по-често това са по-младите хора, които по време на излъчването на сериала са били твърде малки, за да разберат или харесат сериите.

Ето защо си мисля, че актуалността на култовия сит-ком и цулата истерия покрай бранда, ще изчезне в момента, в който вече няма жив човек, който да живял по времето на редовното му излъчване.

Да не говорим, че най-вероятно след време сериалът ще бъде дори забранен, тъй като и днес се чуват мнения за него, че е расистки, хомофобски и сексистки. А ако продължават да ескалират така нещата в съвременното ни общество, със сигурност няма да има голяма фенска маса в бъдещето.

Въпреки че други подобни комедийни сериали опровергават това ми твърдение, привличайки все повече и повече зрители, 20, дори 30 години след като са спряли да се снимат.

Но както са казали хората – Ще поживеем и ще видим.

 

Google+ Comments