Сребърните талисмани са прекрасен аксесоар, който може да носи специално значение за притежателя си. За да запазите блясъка и красотата на тези бижута от благороден метал със символика, е важно да ги съхранявате правилно. Споделям няколко съвета, които могат да удължат живота на любимия ви талисман, а ако искате да се сдобиете и с още – погледнете във Viano.

Съвет 1 – Почистване преди съхранение. Преди да приберете сребърните талисмани, уверете се, че са добре почистени. За целта използвайте мека кърпа – с нея премахвате прах, остатъци от пот и кремове, които може да са се натрупали върху талисмана. Избягвайте абразивни почистващи вещества, защото могат да повредят повърхността на среброто.

Съвет 2 – Съхраняване в подходяща опаковка. Препоръчително е сребърните талисмани да се съхраняват в меки текстилни торбички или в кадифени кутии. По този начин ще се предотврати надраскване. Правилната опаковка също така ще предпази бижутата от пряк контакт с въздуха и ще намали окисляването.

Съвет 3 – Поддържане на суха среда. Влагата може да ускори окисляването на сребърните талисмани, затова е важно да ги съхранявате на сухо място. Избягвайте места с висока влажност, като банята например. Изберете топло и сухо място като спалня или гардероб.

Съвет 4 – Отделно съхранение. Съхранявайте сребърните талисмани отделно от други метални бижута. Металите могат да реагират химически помежду си, а това може да доведе до оцветяване или повреда на повърхността.

Съвет 5 – Без контакта с агресивни вещества
. Избягвайте допира на сребърните талисмани с парфюми, козметика, домакински почистващи препарати или хлорирана вода, тъй като те могат да повредят и оцветят среброто. Винаги слагайте талисманите след като сте се напръскали с парфюм или сте използвали кремове. Сваляйте ги преди къпане, плуване или почистване.

Съвет 6 – Редовна поддръжка
. Често оглеждайте сребърните талисмани, за да забележите и предотвратите евентуални повреди или промени в цвета. Ако видите, че среброто започва да се окислява или да се оцветява, можете да използвате специални препарати за почистване на бижута. От Viano съветват да ги занесете при ювелир за професионално почистване и полиране за най-добри резултати.

Съвет 7 – Носете сребърните талисмани редовно. Среброто по естествен начин се почиства, когато е в контакт с кожата на човека. Редовното носене на талисманите може да помогне за предотвратяване на обезцветяване и окисляване.

Следвайки тези прости съвети, ще запазите сребърните си талисмани в отлично състояние. По този начин те ще продължат да бъдат красиви и значими аксесоари за още дълги години. А от Viano напомнят, че когато се комбинират с усмивка, стоят най-красиво.

Google+ Comments