Всеки един от нас иска да има добър приятел – един от тези, който винаги е там, когато имаме нужда от него, който е най-добрият ни довереник и с който се радваме, че имаме възможността да споделяме.

Но в свят, в който всеки се стреми към собственото си благо, как да разпознаем наистина добрия и истински приятел? Ето и няколко характеристики, които могат да ни помогнат.

За верния другар винаги сме първи избор в неговия списък, когато прави планове. Приятелите винаги ни включват и дори ни убеждават да участваме в това, което са намислили. Обаждат ни се, чакат ни, казват ни всичко – доброто и лошото, и се стремят да празнуваме радостните моменти заедно. И ако сме тъжни, те ще ни дадат това успокоение, от което толкова силно се нуждаем.

Те са честни с нас, когато никой не е. Задължително ни сигнализират, ако правим нещо нередно в живота си и ни предлагат подкрепата си, когато имаме нужда от нея. С добрите приятели можем да говорим с часове, тъй като те винаги ще намерят време за нас. Те са в състояние да направят всичко необходимо, за да сигурни, че сме добре.

Истинските приятели са наясно с целите ни, знаят по какви проекти работим, как се разбираме с хората около нас. На база тази информация често ни дават съвети, провокират ни да погледнем и от друга гледна точка, за да сме напълно наясно с действителността.

Ако между приятели се е случило нещо – спор или друго неразбиране, добрият другар ще ни прости, защото знае, че това просто се случва дори и при най-добрите отношения. Въпреки че понякога се ядосваме и се дистанцираме малко, в крайна сметка ще намерим време за среща, за да подобрим отношенията си. Все пак вътрешно нещо ни подсказава, че сме приятели.

Накратко, ако сме намерили някой, който отговаря на тези условия, то не трябва да му позволяваме да си тръгне от нас. Винаги трябва да помним, че приятелството е взаимно – ние също трябва да сме истински, за да поддържаме заедно тази красива приятелска връзка.

Google+ Comments