Навярно сте чували за писателя Хорхе Букай. А ако не сте сега ще ви разкажа…

Той е известен аржентински писател и психотерапевт. Има вече доста издадени книги на пазара и обикаля света за да се среща с читателите си. Печели публиката си с един необикновен подход- той разказна приказки, истории, притчи.

bukai„Нека ти разкажа“ е книгата,която го направи известен не само у нас , но и по света. За себе си твърди, че е имал късмета сам да изгради себе си. И просто е един търсещ човек.

Книгите му засягат доста теми относно проблемите, с които всеки от нас се сблъсква през живота си. В тях всеки може да намери пътеводител към излизането от трудна ситуация.

Тази година, за четвърти път Хорхе беше в България и се видя с множеството си фенове. Този път обаче беше със сина си. На една от тези срещи с тях, присъствах и аз. След  обичайното представяне на новоиздадените книги , по традиция писателят  разказа няколко истории към публиката. Засегна темата за възпитанието и самопознанието. По един лек и приятен начин призова присъстващите да се замислят за различните перспективи на всяка проблемна ситуация в ежедневието.

Казват, че книгите му претендират да са терапевтични. Едва ли е така, но пък са доста приятни и интересни за четене, а по важното е че дават полезни насоки и доста храна за размисъл. Може би и заради това се радват на огромен читателски интерес.

Ако все още не сте попадали на някоя от неговите истории, определено препоръчвам да ги потърсите. В тях има за всекиго по нещо. 🙂

Google+ Comments