За хората от 80-те и 90-те на миналия век Принцеса Даяна е изключително влиятелна фигура. Навярно и за тези, които са чели биографичните книги за нея и са гледали редицата филмови и документални продукции, посветени на нейната мила, пламенна и запомняща се личност. И тъй като дори след четвърт век от кончината на Принцеса, народите по света не могат да я прежалят, логично се появява и нещо, опитващо се да разкрие още малко за нея.

Новият филм за Даяна обаче няма да прави шокиращи разкрития за смъртта ѝ или пък да отправя обвинения, както няколкото предишни документални поредици. Тук е засегнат един конкретен момент, период, който преобръща историята и дава тотално нова посока. Това е последната Коледа на Даяна и Чарлз като съпрузи. След това идва и решението за развод. Всъщност точно това преломно вътрешно терзание е изградило и целия филм.

Ако трябва да бъда честна, не знам доколко ще успее чилийски сценарист и режисьор да услови британската магия. Колебанието ми се корени и в избора за главна роля на Кристин Стюард, видимо нямаща харизмата, която носи Даяна. Но вече се появиха първи снимки, опровергаващи моите думи, така че ще ми бъде интересно да видя и крайният резултат.

Очаква се съвсем скоро да се появи и първи трейлър на лентата. Засега виждаме само отделни публикувани снимки на Стюард. Оттам видеото може би ще се придобие представа дали актрисата се е справила със задачата си. Премиерата пък трябваше да бъде догодина по случай 25 години от смъртта на Даяна, но остана за тази година на филмовия фестивал в Кан. Официално всички ще може да го гледаме в началото на ноември.

Нямам търпение да видя как са представили любимата ми принцеса и дали моята представа съвпада с тяхната. Но още по-вълнуващо ще е да се разбере мнението на Уилям и Хари. А да не забравям и на филмовите критици.

Google+ Comments