Преминаването от лятно часово време към зимно е една доста обширна тема. Колкото повече се коментира за избора само на една зона, то толкова по-деликатна става темата за хората. Дали да изберем зимата да имаме част повече, или лятото да се радваме на иначе дългия ден? Полюсите са разнопосочни, а решение май скоро не се очаква да бъде взето.

По принцип края на 2021 година бе определен и за финален за всички държави, които сменят стрелките на часовника. Те трябваше да кажат към зимно или лятно ще се придържат и след събиране на мнение, да се вземе единно решение коя зона остава. Но както всички знаем какво се случи преди година и половина, някак времето остана на заден план.

Сега обаче е октомври и в последния пълен уикенд от месеца отново ще трябва да върнем час назад. Някои познати изненадани си мислиха, че няма да се променя. Но фактът си е факт. Още няма финално решение и затова смяната продължава. Пригответе се от ноември вече залезът да е около 17:30 часа.

Зная, че на някои хора наистина тази промяна на часовете, на настройване на организма към тях не им влияе добре. За други пък адаптацията и чисто психическото възприятие, че след смяната идва тъмната зима, ги потиска. Но пък през лятото се забелязва обратният ефект – преенергия заради залезът почти в 22:00 часа. Затова осъзнавам, че няма как да се угоди на всички.

И като заключение смятам, че смяна на времето трябва да има, защото това е оптималният вариант да използваме деня си пълноценно. А изборът само на лятно или зимно би ощетил цял един сезон. За себе си знам, че ми трябва не повече от седмица за настройка на режима и след това всичко е по старому. Все пак не мога да отрека, че се нуждая от промяна и този смяна на време е супер.

Google+ Comments