Напоследък все повече хора напускат пределите на България, като си търсят прехраната в чужбина. Голяма част от моите приятели и познати, които имам, също са тръгнали по този път. Повечето от тях са мъже, което е разбираемо, тъй като за жена нещата стоят малко по-различно.

Хубавото е, че технологиите са достатъчно развити, че да можем да разговаряме и дори да се видим с тези, които са на гурбет. Според мен това се отразява добре и на двете страни. Както на нас, които сме в България, така и на тези които са на хиляди километри от нас. За тях да видят някой познат, който да им напомни за родината им, е голямо щастие, а за нас е малко разтъжване с близките ни.

Често се събираме с приятелите и сядаме пред екрана, за да видим някой познат, с който можем да се свържем. Представете си само колко много означава това за хората, да могат да се видят и чуят с техните приятели при положение, че другата алтернатива в случая е скъп разговор по телефона или билет до дестинацията.

Съветът ми е, колкото се може по-често да се чувате и виждате с Вашите близки, които са далеч от тук, защото това ги мотивира още повече и ги кара да не се предават.

близки

Google+ Comments