BFFSВиждате ли пръстените на изображението? Това означава да имате нещо “ваше”. Може да са подобни пръстени, може да е висулка за колие, разделена на две. Може да са подаръци, които сте си разменили някога или да е нещо ръчно правено. Няма значение какво е, защото за целия свят то може да не означава нищо, но за теб и най-добрия ти приятел, то може да е всичко. Може никога да не допусне дома ти или пък винаги да го носиш със себе си. Въпросът е, че погледнеш ли го, изплуват спомени и чувства.

Ще ви разкажа една тъжна история, свързана с подобно “нещо”. Някога в училище имах много добра приятелка. Нещо повече, тя ми беше като сестра. Всеки ден се виждахме, говорехме си с часове по стационарния телефон, прекарвахме страшно много време заедно, ходихме си на гости. Мислехме, че нищо никога не може да застане на пътя на приятелството ни. Оказа се обаче, че сме се лъгали. Пораствахме, в един момент завършихме, заминахме да учим на различни места. Времето си течеше, докато в един момент спряхме дори да се чуваме, защото така или иначе вече не се бяхме виждали с месеци. Месеците постепенно се превърнаха в години…

Не минава и ден, в който това момиче все се още да не ми липсва и да не се сещам за нея. От време на време взимам в ръце онова наше “нещо”, което винаги ще пазя у дома. Мисля си за нея и се чудя какво ли ще стане, ако се свържем една с друга. Знам обаче, че дори да го направим, отношенията ни никога няма да бъдат каквито бяха някога. Твърде дълго стояхме отчуждени една от друга.

Google+ Comments