Модерни времена, модерни проблеми… На повече и повече хора им се налага да работят на компютри и да се сблъскват с проблеми, с каквито не им се е налагало до сега.

mid adult man using a laptopЕто един от тях според мен. Хубаво е да се сдобиете със служебен лаптоп, на който да работите само вие и да му слагате каквито на вас ви харесват програми. Оказва се обаче, че той може да ви изиграе и лоша шега. Защо ли? Ами по простата причина, че е много мобилен. Работата никога не свършва, а ако сте от хората, които не обичат да оставят недовършени неща, то изкушавате ли се да си вземете работата вкъщи. Какво по-лесно? Прибирате лаптопа си в една чанта или го взимате под мищница и хоп… оказва, че носите работата със себе си, където ви се прииска. И можете да работите от дома, от кафенето пред блока и дори в парка.

Това не е нещо обезателно лошо. Даже за работодателите ви може да е много полезно. защото вършите задачки в извънработно време. Преди да го направите обаче, помислете. Това ли е най-важното в момента? Не предпочитате ли в свободното си време да излезете някъде? Да се видите с приятели? Да почетете книга? Ако работата може да почака, защо не я оставите за по-късно и не направите нещо по-приятно за себе си.

Google+ Comments