Здравейте, приятели на приятелството!  🙂

Доскоро любимит ми сериал бе „Приятели“ (знаете, че ценя истинските и честни взаимоотношения между хората, затова направих и този блог) и макар че бях гледала всичките епизоди от до, никога не ми омръзваше да ме забавляват отново и отново. Това обаче промениха българските сериали по БТВ, които не спират да бълват собствена продукция и този сезон: „Столичани в повече“, „Революция Z” и „Фамилията“.

Много се забавлявам с тийнейджърите от „Революция Z“, които се влюбват и разлюбват, пеят и свирят заедно, остроумни са и дават пример на младите, показвайки им стойностна музика и че е хубаво да имаш хоби, да се развиваш. Сериалът е направен така, че да бъде увлекателен и за младежи, и за по-възрастни, защото проследява няколко сюжетни нишки, вплели вечните въпроси за любовта, приятелството, предателството и неразбирателството между поколенията.

Също толкова интригуващ обещава да бъде и новият пролетен претендент сред родните сериали по BTV: „Фамилията“. Мистериозно убийство, страхотен актьорски състав (Стефан Данаилов, Ваня Цветкова, Радина Кърджилова и др.), сложни и противоречиви образи.

Изобщо от телевизията се стараят всячески да радват зрителите със собствена продукция, като по този начин ангажират с работа и много родни творци. Ваня Цветкова например преди снимките на „Седем часа разлика“ е работила дълго време като крупие в казино в САЩ.

С други думи, откъдето и да погледнем, българските продукции са печеливши за всички страни. Най-вече за кабелните оператори, които нагло си прибират месечните такси от всички нас, а на телевизиите се отчитат пиратската: не на базата на брой потребители, а както на тях им оттърва, за право на излъчване.

Кабелен оператор да си в България! Взимаш, взимаш, взимаш и тук-таме, пускаш по някоя жълта стотинка от срам… или пък, без да искаш си я изпуснал…

Нека комисии, съдилища, организации и всички, имащи правото да действат нормативно в посока разрешаване на този проблем, го сторят възможно най-скоро, защото не искам българските филми и сериали отново да потънат в забрава, както бе през 90-те години на миналия век, че и до 2009.

 

 

Google+ Comments