Много пъти сме чували твърдението, че приятелство между мъж и жена не е възможно, тъй като все един от двамата ще поиска взаимоотношенията им да премината на по-интимно ниво. И може би в един огромен процент от случаите това е вярно. Все някой от участниците в това приятелство в един или друг момент започва да изпитва по-силна привързаност към отсрещния човек и дали бърка емоциите или наистина са тези, започва да иска нещо повече от отсрещния човек, освен неговото приятелство.

Но на практика не съм убедена, че е напълно невъзможно да съществува истинско приятелство между мъж и жена. Все пак всички сме хора. А сексуалното привличане е въпрос на химия. Няма ли я химията остават само общите интереси, приятната комуникация и време, което прекарвате заедно. Това, от която и страна да бъде погледнато, все означава приятелство.

Друг е въпросът, че много от хората започват да бъркат усещанията. Според мен това е причината да се вярва, че истинско приятелство между мъж и жена не може да съществува. Защото и двата пола търсят партньор, който да има сходни на техните интереси, да е добре изглеждащ и да ни е спокойно в неговата компания. А това са усещанията и когато си намираме и избираме приятелите. С тази разлика, че когато се сприятеляваме с човек от нашия пол, трудно бихме си представили, че можем да имаме по-интимни взаимоотношения с него. Отново – въпрос на пол, химия, влечения, интереси.

Но ако погледнем на човека срещу нас просто като на човек, тогава ще разберем, че приятелството между половете е напълно възможно!

Google+ Comments