В живота си се запознаваме с много различни хора, които по един или друг начин оказват влияние на нашия живот. Някои си ги харесваме повече, разбираме се с тях по-добре, споделяме с тях интереси и разбирания за живота, което автоматично ги изкарва няколко стъпки пред другите. Тези хора в един момент спокойно можем да наречем приятели.

Мислите ли, че е необходимо да мине определен период от време това да се случи или всъщност трябва да преминете през определени ситуации, за да сте сигурни, че можете да разчитате на тези хора.

Познавала съм хора, които имат списък с изисквания, които хората покрай тях трябва да покрият, за да могат да ги нарекат “приятели”. За мен това е абсурдно тъй като не можеш да натоварваш хората покрай теб с очакванията си за това, как те трябва да се държат.

Всеки човек е различен по характер, хумор и възприятия и това ти какво очакваш от него, няма абсолютно никакво значение, защото той може въобще дори да не е разбрал, че те е засегнал по някакъв начин. Ето защо комуникацията е много важна в такива ситуации. Ако не можете да се нагодите на характерите си, то най-добре да не продължавате да поддържате взаимоотношения, защото приятелите трябва да си помагат, вместо да се напрягат и натоварват взаимно.

Е… колко време ви е необходимо, за да наречете един човек “приятел”? С всеки е различно, нали?

Google+ Comments