Любов – към нея се стремим всички. Днес няма да пише в колко различни форми може да се срещне тя. Обект на моите съждения няма да бъде и философския поглед и смисъла от нея. Темата ми в блога ще се насочи към откриването на истинската любов в режисирана среда. А какво означава това – продължавайте да четете.

Не мога да пропусна старта на новото риалити – „Ергенът“. Няма как да не сте прочели за него по новинарските сайтове. Едва ли сте пропуснали и хумористичните изображения, които осмиват меркантилността. И най-вероятно накрая вече сте се изкушили, за да си пуснете предаването и да видите за какво става въпрос.

Замисълът на продукцията е да намери „перфектен“ мъж или поне такъв, който се доближава до съвършенството. След това откриват 22 красавици, които имат различни таланти. И надпреварата за сърцето на идеалния започва. Но по какви критерии се избират тези кандидатки – дали по интересите на съществото от мъжки пол, или по режисьорските стандарти за интрига?

Моето лично впечатление е, че всичко е нагласено. И това много си лични – там е проблемът. Няма как зрителят да повярва на ситуации и диалози, които не са реалистични. Може би повечето тези, които гледат „Ергенът“, го правят заради нискоинтелигентните обиди и интриги на някои от участниците. Защото знаем, че щом има драма, има и рейтинг.

След два месеца, когато свърши риалити-то, ще разберем дали съм права или греша. Може би донякъде и моите съждения ме ограничават във възможностите за срещане на истинската любов в телевизията. Възможно е и участието в предаването пък да е крачка към достигането ѝ. И все пак има ли как да се влюбиш наистина, силно и до живот по телевизията – вие как мислите?

Google+ Comments