В първия материал за тази година ми се иска да започна с един супер положителен текст. Въпреки че в заглавието има думата „пандемия“, която несъмнено ни кара на изтръпнем, аз ще ви споделя нещо радващо. Все пак не бива да забравяме, че нещата не са само черни или бели, а винаги има примеси.

Истината е, че пандемията отне много. Именно това обаче ни направи по-осмислени и ни показа кои са важните неща в живота. Заедно с тези житейски и личностни уроци, специално ние в България, получихме и още нещо. Едва ли ще предположите, но става въпрос за бейби бум.

По отчетената традиционна статистика в края на годината, раждането на бебета в страната се е увеличило между 20 и 30% спрямо предходната. Повечето мъници са родени през октомври, ноември и декември, което е знак, че са заченати в периода около началото на пандемията. В прогнозите се отчита още, че тенденцията ще се запази и през първия триместър от 2021-ва.

Още по-интересното е, че първото родено бебе за новата година се казва Лорен, което в превод означава победа. Последното пък носи името Исус. Комбинацията от увеличения брой на бебетата и на символиката на имената, някак си провокира интересни дискусии. Но те определено са в положителна насока.

Според ме това наистина са невероятни новини. В трудни времена хората намират своя лъч светлина чрез децата. Дали обаче не се дължи на принудителното затваряне, което изключително ограничи излизанията и дейностите? Може пък и феноменът да е просто съвпадение. Но през този период на пандемия е чудесно да има и положителен ефект от затварянето за вече почти година. Страната ни се нуждаеше от бейби бум. Новата надежда идва именно с бебетата.

Google+ Comments