Колкото и да пиша за любовта в блога ми, толкова още ще им какво да се каже, покаже и сподели. За мен това е най-вдъхновяващата и възвишена тема. Днес ще я продължа като и дам информация, която ще ви помогне в любовния живот. А и ще ви даде допълнителна обща култура.

От заглавието може да разберете, че в обсега на текста ще са езиците на любовта. Ако все пак някак до момента сте пропуснали, към днешна дата според Гари Чапман разполагаме с пет такива. Те са подробно обяснение в една от книгите му. Аз само ще ги спомена, но няма да изпадам в подробности за тях. В оригинала си на английски език звучат така: words of affirmation, quality time, receiving gifts, acts of service, and physical touch. Давам ви ги по този начин, за да изведете значението от названията им за себе си и да откриете скрития им смисъл. Според моето разбиране са нещо като версия на “зодиите” в контекста на връзките. И именно тях се опитваме да напаснем и се надяваме да има съвместимост.

И всички тези пет езика се допълват вече от още два, които се родиха в модерното ни време. Те са споделени преживявания и емоционална сигурност. От имената им може да се досетите какво означават те в контекста на връзката. Или пък по моята интерпретация тези два езика са много свързани и означават едновременно да можеш да дадеш воля на всяка емоция в преживяване с другия и да усещат упората и сигурността от разбирането. Тук не трябва да се бърка с материалната или духовната сигурност, а да се разбира тази на чувствата.

Аз приветствам и двата нови езика! Между старото (качествено време заедно) и новото (споделени преживявания) има тънката граница на това да ти се зарежда любовните батерии. Тя е да измислиш как с някого да си прекарате времето по вълнуващ начин или да ти става хубаво, когато някой го е помислил за теб.

Google+ Comments